Foto: Jo Gjeldnes
Hopp under nyhetssakene

Pensjonistlaget inviterer til temamøte «Hvordan forebygge svindel»

Bjørn Gunnar Ansnes Onsdag 29. mai 2024

Måndag 10. juni inviterer Surnadal Pensjonistlag, i samarbeid med SpareBank 1 Nordmøre til temamøte om korleis ein kan verje seg mot svindel i Svorkasalen på Surnadal kulturhus klokka 13:00 – 15:00. Bakgrunnen for temamøtet er at dei fleste av oss har blitt, eller vil bli utsett for svindel eller svindelforsøk, heiter det i invitasjonen til temamøtet.  

Les heile saka

Full trøkk på førsteslåtten – avling under middels

Jon Olav Ørsal Onsdag 29. mai 2024

Frå i dag er det nok full trøkk med siloslåtten over heile bygda.  Vi stakk innom i Pestua, der Todalen Mjølk har moblisert både mannskap og utstyr til full fokus på førsteslåtten.  Den kalde vinteren med mykje is har nok sett sitt preg på slåttamarka med mykje isbrann.  Det fine maivêret har også gjort sitt til at tørke har hemma veksten.  Dette har ført til at vi opplever ei avling som er under normalen til førsteslåtten, seier Anders A. Karlsen hos Todalen Mjølk.

Les heile saka

Natt til laurdag startar laksefisket i Toåa

Jon Olav Ørsal Onsdag 29. mai 2024

Det kjem kanskje litt overraskande på at laksesesongen både startar tidlegare og sluttar seinare enn det har gjort dei siste år – sesongen bli 4 veker lenger.  Laksefisket startar 1. juni og  sluttar 31. august – altså same tid som i Surna.
Men når det er sagt, så går vi nok inn i ein sesong som er sterkt prega av lovkrav og strenge reguleringar.  – Det er nemleg mørke skyer i horisonten for villaksen, og vi får kanskje oppleve ein svært krevjande sesong. 

Les heile saka

Fjellgruppa med «utanriksfart» i går

Bjørn Gunnar Ansnes Onsdag 29. mai 2024

Da Fjellgruppa i Surnadal Pensjonistlag møttest i dag på parkeringsplassen nedanfor Øye kyrkje, låg skodda midt ned i Knyken. Men det skremde ikkje dei 23 frellvandrarane frå å stille opp, for i går var det «utanriksfart» til Fløystadfjellet i Tingvoll kommune. – Kanskje rart å køyre og ta ferge for å kom på fjelltur når vi bur meste i Trollheimen, seier Kristian Ranes i Fjellgruppa.- Men det er artigt å sjå naturen litt lenger i uti fysnå og, legg han til.

Les heile saka

Ny sesong på Todalshytta – engelske laksefiskarar på veg inn igjen

Jon Olav Ørsal Tysdag 28. mai 2024

Det er no over 120 år sia dei første «lakselordane» kom til Todalshytta første gong – hytta vart bygd i 1901, og tok nok imot dei første gjestane året etter.  No er eng3elskmannene på veg inn igjen – i år er det engelske laksefiskarar som dominerer bookinglista, fortel Arve Evensen som er vertskap på Todalshytta på 5. året. Dei første engelske laksefiskarane budde på hytta i fjor sommar, og dei likte det dem såg på Todalshytta og i Toåa.  Dei fall for plassen, og  har booka 80-90 % av kapasiteten på hytta i d3eler av sesongen. Mange argument talar for at dei skal trivast med å gå langs Toåa med fluestanga – det er fine hølar, ro og stillheit og passe stor elv for flugefiske.

Les heile saka

Omvising i Svinviks arboret

Jon Olav Ørsal Tysdag 28. mai 2024

Vil du vite meir om Svinviks arboret? Bli med på ei vandring i hagen, og lær om historia og plantene i arboretet. Omvisinga varer i ca 35 minutt.
Vi opnar kafeen for sal av kaffe, is og kald drikke i tilknytning til omvisinga, ein halvtime før og ein halvtime etter.

Les heile saka

Klart for bading – rekordtidleg?

Jon Olav Ørsal Tysdag 28. mai 2024

Når Hønhalsen har gått av er det klart for bading.  I føremiddag skjedde det, og no ligg det altså til rette for å starte badesesongen på «legalt» vis.  Det var Ingri Bruset som var kjapp på avtrekkaren da ho oppdaga at Hønhalsen hadde gått av, og ho lura sjølvsagt på om dette er rekordtidleg.  

Les heile saka


Hjartemarsj på Søyabanen

Dordi Jorunn Halle Måndag 27. mai 2024

Surnadal demensforening og helselag inviterer til HJARTEMARSJ måndag 3. juni kl. 18:00. Oppmøte og parkering ved Søyabanen, Kvanne.

Les heile saka

Da er Toåa tursti reparert etter uvêrsherjingane

Bjørn Gunnar Ansnes Måndag 27. mai 2024

Som kjent, så fekk Toåa tursti «vaska» bort ein del av toppdekket på delar av turstitraseen under uvêra vinteren og hausten 2022. I dag har Carsten og driftsleiar i Toåa tursti, Ivar lagt på nytt toppdekke på dei plassane der uvêra i 2022 vaska dette bort. Det var Per E. Gjeldnes maskin som leverte og lasta grusen.  

Les heile saka

Fire pils og en pizza

Jon Olav Ørsal Måndag 27. mai 2024

For Knut er det viktigast å få til god stemning.  I helga har han vore pizzakokk på Hageland  – både laurdag og søndag har han baka pizza og delt ut folk både på veg inn og ut frå Hageland i Surnadal.  Og Knut han fekk skryt for sine gode og nysteikte pizza, som kom rett frå  sin vedfyrte steinomn.

Les heile saka